Tuesday, November 6, 2012

Where’s the beef from, you ask?

Soon to be from the US, Canada, Holland, and France, and up to 30 months of age! Yea for 牛丼 at lower prices, perhaps….!

米国産牛など輸入規 制緩和を了承…厚労 省審議会

BSE(牛海綿状脳症)対策として実施 されている米国産など輸入牛肉の月齢規制 について、厚生労働省の薬事・食品衛生審 議会は6日、現在の「月齢20か月以下」 を「同30か月以下」に緩和する同省の方 針を了承した。

輸入牛肉の規制緩和の対象は、米国と同様に 月齢20か月以下に限定されているカナダと、現在 は禁輸のフランスとオランダで、いずれも同30か 月以下となる。同省は今後、各国と2国間協議を実 施して具体的な緩和の時期などを決める。 この日は、国産牛の食肉検査の対象を 「同21か月以上」から「同31か月以 上」に引き上げることについても了承され た。国産牛についてはパブリックコメント などを実施し、来年4月からの緩和を目指 す。 (2012年11月6日21時02分 読売新聞)

American beef import restrictions to ease, approved by Labor and Welfare ministry commission

The Ministry of Welfare, Health, and Labor’s Pharmaceuticals & Foodstuffs Hygiene Commission approved an easing of the age restriction on imports of US beef due aimed at BSE (Bovine spongiform encephalopathy) raised from the current “20 months and under” to “30 months and under” on the 6 th .

The beef imports included in the regulatory loosening are American, Canadian beef that is currently limited to 20 months and under, imports from France and Holland that are currently banned, all of which are now allowed up to 30 months of age. The Ministry will hold discussions with each country to decide a concrete timeline for enacting the new rules.

The commission also approved a raising of the age at which all domestic meat is required to be inspected from “21 months and above” to “31 months and above.” The commission plans to gather public comment on domestic beef and then enact the looser rules in April of next year.

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